Heeft u Dormac Cobots ook gezien in het extra katern 'Industrie 4.0 en een veiliger Nederland' van landelijk dagblad Trouw? In het industrie katern van eind april mochten wij onze cobots in de etalage zetten. Lees snel verder om het artikel (nogmaals) te lezen. Artikel: Technologie van formaat: Doosan Robotics Cobots

Doosan Robotics

"Een 'Co'Bot is een collaboratieve robot, ofwel samenwerking is mogelijk tussen mens en cobot"

Een cobot, ook wel een co-robot of collaboratieve robot, is een robot die ontworpen is om samen te werken met mensen. Dormac is de officiële distributeur van Doosan Robotics voor de verkoop van cobots in Nederland en België. De cobot van Doosan onderscheidt zich op diverse punten, zoals betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit. Zo zijn Doosan cobots de veiligste in de industrie. De motor schakelt uit als de krachtsensoren weerstand voelen, zogenoemde botsingsdetectie en inzetten van veilige werkruimtes. Een industriële robot is heel krachtig en daardoor ook veel gevaarlijker, vandaar dat er meestal een veiligheidskooi om de robot heen gezet moet worden om gelukken te vermijden. Bij een cobot is dat dus niet nodig. Bij Doosan cobots zorgen krachtige 'Force Torque Sensoren' ervoor dat ze onmiddelijk elke kracht kunnen voelen die op de gewrichten wordt uitgeoefend. Dit maakt ze zeer gevoelig voor botsingsdetectie en veel veiliger dan andere merken die conventionele stroombesturingsmethoden gebruiken of koppelsensoren hebben op slechts één of twee assen. Daarnaast zet Doosan Robotics hoogwaardige materialen en onderdeln in om de cobots geschikt te maken voor de maakindustrie of een industriële en/of logistieke omgeving.

Wanneer we een werkplek in ogenschouw nemen, dan wordt er ook gekeken op welke wijze werknemers en cobots veilig naast elkaar kunnen samenwerken. Een cobot is vooral een hulp voor de operator, die zichzelf kan toeleggen op een betere adequate uitvoering van andere taken. De cobot is ideaal voor zware en/of repetitieve taken.

De cobots zijn eenvoudig te programmeren en te bieden middels een tablet of laptop. De zelf ontwikkelde software is vergelijkbaar met apps van smartphones.

Cobots zijn nuttig voor elke branche. Het aantal toepassingen neemt dan ook snel toe. Doosan Robotics levert een belangrijke bijdrage door samen met bedrijven kritischeDormac Cobots palletiseer oplossing productieprocessen te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan productiebedrijven in de verspaning, farmaceutische-, medische- of voedingsindustrie. Ook kleinere bedrijven waar voldoende technische vaardigheden aanwezig zijn, kunnen zeker voordeel halen uit een cobot. Het is mogelijk om de cobot op een mobiele unit te plaatsen waardoor deze veelzijdig inzetbaar is om onder andere te kitten, schuren, polijsten, lassen of te inspecteren. Een ander voorbeeld zijn E-commerce bedrijven. Voor het automatiseren van het logistieke proces is een cobot van Doosan Robotics de uitgelezen partner. De cobots ondersteunen de werknemers met het zware werk. Van dozen vullen, palletiseren, tot order picken.

Al binnen 10 minuten configureert u uw stapelpatronen voor pallets zonder enige kennis van programmeren. In combinatie met de M- en H-series cobots van Soosan Robotics kunt u tot 25kg dozen stapelen met een bereik van 1700mm. Doosan cobots zijn flexibel inzetbaar, consistent in kwaliteit en verlagen uw productiekosten. Benieuwd wat robotisering kan betekenen voor uw organisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.