De nieuwe generatie collaboratieve robots

Doosan Robotics
 

Doosan Robotics is de toonaangevende fabrikant van collaboratieve robots, cobots genaamd. En ontworpen om naast, of zelfs samen, met mensen te werken; zonder hekken of scanners. Werknemers en cobots kunnen hun taken op de meest efficiƫnte manier uitvoeren en verhogen zo de productiviteit.

red dot design awardDoosan Robotics is opgericht in 2015 met het hoofdkantoor in Zuid-Korea, gelanceerd door de Doosan Group, een van de oudste en meest prominente bedrijven in Korea. Sindsdien heeft Doosan Robotics heeft zijn cobot-systeem steeds doorontwikkeld op basis van zijn eigen technologie, met behulp van de professionele kennis van toonaangevende onderzoekers. Doosan Robotics heeft zijn eigen productiesite in Suwon met een jaarlijkse productie capaciteit van 10.000 eenheden. Ook exploiteert Doosan daar zijn Innovation Lab en Prototyping Lab tezamen met het R&D centrum.

Doosan cobots zijn in staat tot prestaties van wereldklasse. Aangetoond door een werkradius van 90 cm tot 1.70 meter, een laadvermogen van 6 tot 25 kilogram en gevoelige bots-detectie sensoren die zorgen voor optimale veiligheid van werknemers in de buurt. Elke cobot is uitgerust met zijn eigen koppelsensoren op alle zes de gewrichten, wat de beste botsgevoeligheid van de industrie biedt. Voor elke toepassing is er de juiste cobot zodat geavanceerde taken uitgevoerd kunnen worden die voorheen alleen door mensen uitgevoerd konden worden.

Als erkenning voor hun uitstekende gebruikerservaring (UX design) en verfijnd, superieur productontwerp ontving Doosan Robotics de Red Dot Design Award voor twee opeenvolgende jaren in de categorie "Interface & User Experience" in 2017 en in de categorie 'Productontwerp' in 2018. Doosan Robotics is vastbesloten om een leidende positie in de markt te veroveren door R&D inspanningen te continueren en leidend te zijn in de groei van de industrie.

 

Overzicht Doosan Robotics Dormac Cobots Line up