Doosan Robotics, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van collaboratieve robots, heeft de lancering aangekondigd van zijn E-SERIES, de NSF-gecertificeerde collaboratieve robotlijn van het bedrijf, speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie (F&B).

Doosan Robotics

Doosan Robotics onthuld een nieuwe line-up cobots. De Doosan Robotics "Edge" E-serie.

De "Edge" E-serie, genoemd naar zijn technologische voorsprong, heeft de flexibiliteit om vrijwel elk voedsel en elke drank te maken, terwijl hij uiterst concurrerende prijzen en toonaangevende veiligheids- en hygiënenormen biedt. De E-Serie van Doosan Robotics ontving onlangs de National Sanitation Foundation (NSF)-certificering voor voedselhygiëne veiligheid met kenmerken zoals afgedichte openingen tussen de verbindingsassen van de cobot. Door het gewicht van de cobot te verminderen en een slank ontwerp aan te nemen, is de E-Serie eenvoudig te installeren en past hij naadloos in werkruimtes. Het laadvermogen van 5 kg en het bereik van bijna 900 mm bieden voldoende capaciteit om elke voedseltaak met gemak aan te kunnen.

Doosan Robotics E-Serie is getest voor verschillende toepassingen, waaronder de implementatie bij Robert Chicken, een Koreaans gebraden kipconcept dat uitsluitend wordt aangedreven door cobots. De E-Serie is ook getest en ingezet om koffie en andere dranken te maken via Dr. Presso van Doosan Robotics. Doosan Robotics is van plan om door te gaan met het aanpassen van de E-Serie voor ander F&B-gebruik, van bakken tot barbecueën en gespecialiseerde functies binnen de Quick Service Restaurant-categorie.

Doosan Robotics E-serie

E Series Doosan Robotics Dormac Cobots Food Beverage

Met de lancering van de E-Serie heeft Doosan Robotics 13 cobots, de grootste line-up in de wereldwijde cobotmarkt met een uitgebreide reeks productopties, waaronder de M-, A- en H-Series, aangepast voor procesprestaties en industriële behoeften voor klanten.

"Onze E-Serie cobots zijn speciaal gemaakt om de voedingsmiddelen- en drankenindustrie te helpen transformeren, door onmiddellijke oplossingen te bieden voor arbeidstekorten en de werkefficiëntie te verbeteren.", aldus William (Junghoon) Ryu, CEO van Doosan Robotics.

Doosan Robotics E-Serie cobots worden vanaf juni verzonden.

Neem vrijblijvend contact met ons op.